Investering af dine børns børneopsparing – 3 gode råd

  • af

Går du og overvejer at investere dine børns børneopsparing, men er lidt usikker på hvordan du kommer igang med at få investeret dine børns børneopsparing? Så bør du sætte dig grundigt ind i tingene inden du går igang, for at sikre dig at du giver dine børn den bedst mulige gave, når de engang bliver enten 18 eller 21 år og får adgang til deres børneopsparing. Du har nemlig mulighed for at skabe en stor påvirkning på deres begyndende voksenliv, som afgjort vil få en betydning for resten af deres liv, hvis du bør det rigtigt.

Så lad os starte med 3 gode, men simple råd, som er lette at tage fat på, til hvad du kan gøre.

Investering af børneopsparing i aktier

Investering af børneopsparing i aktier

Der er mange muligheder for at investere børneopsparingen, men den mest almindelige mulighed, er at investere børneopsparingen i aktier. Når du investere børneopsparingen i aktier, så kan du nemlig ofte gøre dette igennem banken, hvor de har nogle forskellige risiko klasser, som afhænger af hvor stor en del af børneopsparingen der skal investeres i aktier og hvor stor en del der skal investeres i obligationer. Her kan du få hjælp af din bankrådgiver til at gøre dette, eller du læse op på de forskellige guides på nettet som denne guide til aktier hvor du kan blive klogere på hvordan aktiehandel fungere.

Lås børneopsparingen til barnet er 21 år

Jo længere tid du har låst børnenes børneopsparing jo bedre. Alt afkastet på dine børns børneopsparing er nemlig skattefrit, hvilket betyder at der er en større gevinst at hente, end hvis de bare stod på en konto og mistede værdi grundet inflationen. Derfor bør du være omhyggelig når du opretter børneopsparingen, så du sikre at den er låst så længe som muligt.

Indbetal det højeste beløb til børneopsparingen

Hvis du har mulighed for at gøre det, så sørg for at indbetale det højeste beløb til børneopsparingen. Dette beløb er 6000 kroner årligt, hvilket svare til 500 kroner om måneden. Årsagen til at du bør gøre dette, er igen at sikre at børneopsparingen får de bedste vilkår når den bliver investeret. Renters rente kan virkeligt skabe en kæmpe påvirkning på en børneopsparing, og sikre at dine børn vil få en stor økonomisk gave når de træder ind i voksenlivet, som kan bruges til alt lige fra udbetaling til en lejlighed, en bil eller andet som kan hjælpe barnet økonomisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *