Hvordan passer jeg bedst på mit barn?

  • af
Hvordan passer jeg bedst på mit barn?

Åh, de kære børn. Så smukke, så søde og alligevel så besværlige. De er besværlige fordi vi ikke kan regne dem ud. Når de når en vis alder, så trækker de sig fra os og begynder at leve et selvstændigt liv. Når dette sker, sidder vi tilbage som forældre og føler ikke vi tager det ansvar, som vi er pålagt. Det kan være svært at tage, når børnene lever deres eget liv og selv kan transportere sig fra A til B. Derfor ved vi sjældent, hvordan vores børn egentligt har det. Jeg har ikke et endegyldigt svar på, hvordan vi bedst passer på børnene i denne alder, men herunder er 3 gode råd.

1.     Brug parental-control på computeren

I dagens Danmark er teknologien en integreret del af vores hverdag. Vi har også givet vores børn en telefon langt førend vi selv havde. Det føles som en nødvendighed for at være i kontakt med hinanden. Du ved også, hvor meget af dit barns sociale liv, som foregår over mobilen eller computeren. Dog er der sider, som børn ikke bør befinde sig på, da der kan være farer for cyberangreb mm. Med parental-control, kan du sikre dine børn i deres online adfærd.

2.     Giv dem et godt fundament med en børneopsparing

Til trods for, at pengene kan føles små og dit barn måske selv begynder at arbejde indenfor få år, så er det godt at have investeret i en god børneopsparing til dem. Det handler om at lægge et mindre beløb til side hver måned, således dit barn er sikret en god start på sit voksne liv, når den tid kommer. Børneopsparingen kan bruges til et indskud når de flytter hjemmefra, en dannelsesrejse eller studiebøger på den kommende uddannelse. Dertil er det dog stadig vigtigt at gøre dit barn pengebevidst, således de ikke tager børneopsparingen for givet, men bruger den med omhu.

3.     Snak med dit barn

I tiden, hvor vores børn danner deres identitet, kan der opstå en række kriser. Børnene bliver pludseligt bevidste om følelser som skam, skyld, ensomhed og angst. Ofte ender de med at gå alene med disse følelser, da mentale udfordringer er et tabu. Det er derfor vigtigt, at du helt fra start snakker med dit barn og gør det opmærksom på vigtigheden af, at sige ting højt, når de gør ondt. Således kan du hjælpe dit barn i svære situationer og forebygge svære psykiske problemstillinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *